Afacerile Holcim Romania se vor diminua in 2009

Marti, 07 Iulie 2009, ora 15:10
986 citiri
Afacerile Holcim Romania se vor diminua in 2009

Producatorul de materiale de constructii Holcim Romania estimeaza pentru acest an o reducere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, dupa ce anul trecut a raportat 372 milioane de euro, a declarat, marti, directorul general al companiei Markus Wirth, citat de NewsIn.

"La finalul acestui an estimam o reducere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20% fata de cea inregistrata anul trecut.

Principala intrebare este daca in al doilea semestru al anului se va accentua scaderea simtita in primele sase luni, sau daca vom avea o a doua jumatate a anului mai buna", a spus Markus Wirth.

Reprezentantul Holcim a declarat ca sunt binevenite toate programele guvernamentale de sprijinire a sectorului constructiilor, cum ar fi programul "Prima casa", precizand ca in conditiile in care nu vor fi bani pentru investitii sau pentru proiectele de infrastructura scaderea ar putea fi mai accentuata.

In prezent, Holcim Romania are aproximativ 1.300 de angajati, dupa ce la finalul anului trecut numarul salariatilor era de circa 1.450.

Reducerea numarului angajatilor este o urmare a programelor de restructurare anuntate in urma cu doi ani, in urma inceperii investitiilor de modernizare la fabricile detinute de Holcim in Romania.

Producatorul de materiale de constructii Holcim Romania estima in martie, pentru anul 2009, o scadere de 10% a cifrei de afaceri, dupa ce anul trecut a raportat 372 milioane de euro, declara directorul general al companiei Markus Wirth.

In anul 2008, Holcim Romania a obtinut o cifra de afaceri de 372 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2007, si un profit din exploatare de 76 milioane de euro, de la 64 milioane de euro in anul anterior.

Investitiile totale realizate pe perioada anului trecut au insumat 133 milioane euro, in crestere cu 5,5% fata de anul 2007. Holcim Romania a anuntat inghetarea tuturor investitiilor de capital ce vizeaza cresterea capacitatii de productie.

Astfel, compania a anuntat pentru anul 2009 investitii totale de 33 milioane de euro, care vor fi folosite in continuarea lucrarilor de la proiectul Campulung Muscel si activitati de mentenanta.

"Pentru un scenariu optimist, estimam o stagnare a cifrei de afaceri in acest an, iar in scenariu pesimist aceasta ar putea scadea cu 20%.

Insa, intr-un scenariu realist estimam o scadere a cifrei de afaceri cu 10%", a spus Wirth.

De asemenea, reprezentantul Holcim a precizat ca piata locala de ciment ar putea scadea tot cu 10%, insa, daca creditarea si proiectele de infrastructura se vor dezgheta, aceasta piata chiar ar putea inregistra o crestere.

Din cele 20 de statii de betoane pe care le detine in acest moment Holcim Romania, sapte statii din regiunea de Nord produc la capacitate redusa, iar doua statii din Bucuresti, construite anul trecut, nu au mai fost date in folosinta.

Din aceste statii de betoane, 60 de angajati au fost trimisi temporar in somaj tehnic prin rotatie pana cand piata va reveni la cererea initiala.

Holcim Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Acesta este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati. 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#capital, #holcim, #investitii, #producator , #stiri Holcim