Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu: Infiintarea unei singure companii energetice nationale ar fi o greseala

Videanu: Infiintarea unei singure companii energetice nationale ar fi o greseala

Infiintarea unei singure companii energetice nationale, varianta sustinuta de unii politicieni, ar fi o "eroare incredibila", a declarat, joi, la Ipotesti, judetul Olt, ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu.

Autoritatile au in vedere restructurarea sectorului productiei de electricitate prin crearea a doua companii nationale care sa inglobeze mai multe active ale tuturor companiilor de profil, precizeaza Mediafax.

"Prin crearea celor doua companii energetice nimeni nu are de pierdut si sistemul energetic are de castigat. Crearea unei singure companii energetice asa cum sustin unii politicieni reprezinta o declaratie de campanie electorala a unor oameni care din pacate nu cunosc sistemul.

Ar fi o eroare incredibila. Mi-as dori ca politicul sa aiba un rol cat mai mic in problemele energetice", a spus Videanu, prezent la inaugurarea unei investitii intr-o hidrocentrala de pe raul Olt.

El a adaugat ca investitia reprezinta o prima etapa din programul de retehnologizare a hidrocentralelor de pe raul Olt.

"Oltul va putea fi navigabil in 2012-2013, cand va fi retehnologizata si termocentrala de la Islaz. Vom crea premizele irigarii in zona a sute de mii de hectare", a adaugat Videanu.

Hidroelectrica a finalizat modernizarea hidrocentralei de la Ipotesti cu aproximativ 65 milioane de euro, in cadrul unui program investitional mai amplu, de 350 milioane euro, unitatea reintrand joi in exploatare.

Hidrocentrala este echipata cu patru grupuri hidroenergetice si are o putere instalata de 57 MW, echivalentul a 14,25 MW putere instalata pe fiecare grup.

Unitatea este prima centrala hidroelectrica integral retehnologizata si modernizata din lantul de cinci unitati de pe Oltul inferior. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1685 ori