Vezi salariile directorilor de la stat

Joi, 07 Iulie 2011, ora 10:24
1446 citiri
Vezi salariile directorilor de la stat

Salariile directorilor din companiile de stat raman la fel, chiar daca firmele pe care le conduc au inregistrat sau nu pierderi. Directorul Compania Nationale a Huilei, CNH, cel mai mare datornic al statului, castiga fel de mult ca seful Hidroelectrica, cea mai importanta si mai profitabila companie de stat.

Anul trecut, producatorul de energie hidro a avut un profit de circa 500 de milioane de lei si venituri de 3,3 miliarde de lei. La polul opus, CNH a inregistrat pierderi de 750 de milioane de lei, conform datelor publicate de Adevarul.

Salariile celor doi directori, Constantin Trihenea la Hidroelectrica si Constantin Jujan la CNH, sunt similare, in jur de 5.500 de lei, cu tot cu indemnizatiile pe care le primesc ca membri ai Consiliului de Administratie (CA).

La inceputul anului 2010, Guvernul a aprobat plafonarea salariile directorilor generali ai companiilor de stat la nivelul unui secretar de stat, adica 4.800 de lei.

In urma acestei masuri, directorii unor companii profitabile au fost dezvantajati si au primit la fel de multi bani ca directorii unor companii care inregistreaza pierderi, criteriul performantei nemaifiind luat in calcul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii directori companie stat, #salariu bugetar, #salariu director romania, #salariu , #stiri Hidroelectrica