Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Verbund Austria vrea sa cumpere unitati de productie de electricitate in Romania

Verbund Austria vrea sa cumpere unitati de productie de electricitate in Romania
Verbund Austria intentioneaza sa participe la privatizarea complexurilor energetice Turceni si Rovinari, precum si a unor termocentrale si hidrocentrale, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, Ovidiu Pop, reprezentant al firmei austriece, fost director general al Termoeclectrica."Verbund vrea sa investeasca in productia de energie electrica in Romania, si de aceea este interesata sa participe la privatizarile din sector. In acest sens, firma ia in calcul privatizarile complexurilor energetice si a unor unitati ale Termoelectrica si Hidroelectrica", a afirmat Pop.
Totodata, Verbund ar putea participa si la constructia unor capacitati de producere a energiei electrice obtinuta din surse regenerabile.

Pop va fi reprezentantul pentru Romania al fimei austriece, care va deschide, in cel mai scurt timp, o filiala in Bucuresti. "Am fost mandatat sa ma ocup de infiintarea filialei in Romania", a spus Pop.

Ovidiu Pop a demisionat, la inceputul lunii octombrie, din functia de director general al Termoelectrica, functia sa fiind preluata de fostul director comercial al firmei, Viorel Marian.

Verbund este cea mai mare companie din sectorul energetic din Austria, avand atat activitati de productie, cat si de transport si furnizare de electricitate. Compania are o capacitate totala instalata de producere a electricitatii de 8.300 MW si detine o retea de distributie in lungime de 3.300 de kilometri. La sfarsitul saptamanii trecute, Verbund a semnat un memorandum cu firma rusa OAO HydroOGK pentru realizarea unui studiu privind constructia unor noi unitati de productie de energie electrica in Rusia.

Statul austriac este principalul actionar al Verbund, cu o participatie de 51%. Compania a avut anul trecut vanzari de peste 2,5 miliarde de euro si a obtinut un profit operational de 527 milioane euro.

La inceputul lunii mai, Verbund a incheiat un acord de 13 miliarde de euro prin care ar fi urmat sa fie preluata de grupul OMV, insa achizitia, cea mai importanta tranzactie de acest tip din Austria, a esuat ca urmare a opozitiei politice.


Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori