Seful misiunii FMI: Hidroelectrica este pe drumul cel bun

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 12:06
1695 citiri
Seful misiunii FMI: Hidroelectrica este pe drumul cel bun

Hidroelectrica este o companie unde s-au vazut evolutii incurajatoare, dar are nevoie in continuare de o imbunatatire a performantei, a declarat, marti, Erik de Vrijer, in cadrul unei conferinte de presa, unde a vorbit despre necesitatea privatizarii mai multor companii de stat din Romania.

"Se vad evolutii incurajtoare si la Hidroelectrica. A fost condusa prost mai mult ani de zile, dar acum administratorul inregistreaza progrese. Aceasta companie, condusa bine, poate avea rezultate promitatoare", a spus Erik de Vrijer.

Guvernul Romaniei va lista inca 10% din actiunile Hidroelectrica imediat ce compania iese din insolventa, dupa cum releva scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International.

Remus Borza, administratorul judiciar al companiei, a declarat, anul trecut, ca Hidroelectrica va avea in 2013 un profit de cel putin 100 de milioane de euro si va fi printre primii trei jucatori din economia romaneasca.

Administratorul a negociat 423 din cele peste 500 de contracte comerciale aflate in derulare la momentul deschiderii procedurii de insolventa, obtinand o reducere de peste 93 milioane euro a cheltuielilor societatii.

Hidroelectrica a vandut in 2012 energie de 100 milioane de euro, iar administratorul judiciar, Remus Borza a declarat ca in 2013 compania intentioneaza sa vanda de doua ori mai mult, adica un sfert din productia totala de energie.

Compania Hidroelectrica se afla in insolventa din luna iunie a anului trecut. In 2011, Hidroelectrica a livrat "baietilor destepti" energie de 1,52 miliarde de lei (360 milioane de euro), in scadere cu 300 de milioane de lei fata de 2010, contractele bilaterale reprezentand jumatate din vanzarile companiei de stat in anul trecut.

Contractele cu "baietii destepti" au prejudiciat Hidroelectrica cu 1,1 miliarde de euro, doar in ultimii sase ani, potrivit lui Remus Borza, reprezentatul Euro Insol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#privatizare Hidroelectrica 2013, #listare Hidroelectrica 2013, #Erik De Vrijer privatizare Hidroelectrica, #Erik De Vrijer listare Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica