Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania foloseste doar jumatate din potentialul hidroenergetic

Romania foloseste doar jumatate din potentialul hidroenergetic

"Exista un orizont de dezvoltare extrem de atractiv pentru urmatoarea perioada", este de parere Hidroelectrica, deoarece Romania foloseste acum doar 54% din potentialul hidroenergetic, conform NewsIn.

De altfel, directorul general al companiei, Constantin Trihenea, a prezentat joi, in cadrul unei conferinte, obiectivele generale ale strategiei Hidroelectrica pentru perioada 2011 - 2025.

Strategia cuprinde cresterea gradului de utilizare a potentialului hidroenergetic al tarii prin realizarea de noi capacitati de productie, de la 54%, in prezent (17,44 TWh/an), pana la 64,95% in 2025, respectiv circa 20,91 TWh/an pentru un an hidrologic mediu.


In plus se vrea fundamentarea si aprobare a unui program national privind valorificarea potentialului hidroenergetic tehnic amenajabil, in contextul gospodaririi eficiente a resurselor de apa.


Totodata, aceasta strategie prevede si elaborarea unei legislatii nationale specifice prin care toate entitatile administrative si economice beneficiare ale folosintelor complexe asigurate de valorificarea potentialului hidroenergetic sa contribuie la realizarea investitiilor in domeniu.


In plus, programul va duce la dezvoltarea potentialului turistic si piscicol in zona viitoarelor amenajari, spun oficialii Hidroelectrica.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1245 ori