Remus Borza, audiat la DNA in cazul Hidroelectrica

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 14:30
1828 citiri
Remus Borza, audiat la DNA in cazul Hidroelectrica

Presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, s-a prezentat, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori in dosarul privind mita de 1,4 milioane euro pentru incheierea de catre societate a unui contract bilateral pe patru ani de vanzare a energiei electrice cu o anumita firma din Romania, valoarea contractului fiind de 263 milioane euro.

El a fost citat in calitate de martor, urmand ca fiecare membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica sa fie audiat in acest dosar, potrivit unor surse judiciare.

La intrarea in sediul DNA, Remus Borza nu a precizat in ce dosar a fost chemat pentru a fi audiat.

Tribunalul Bucuresti a emis saptamana trecuta mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila, membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mita, si al lui Eugen Bradean, director comercial al aceleiasi societati si membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare si dare de mita.

Cei doi au fost revocati din functiile detinute.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in octombrie Ioan Mihaila i-a promis lui Remus Vulpescu, membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, suma de 1,4 milioane euro pentru ca acesta din urma, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani de vanzare a energiei electrice catre firma "Energon Power and Gas" din Cluj, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei - aproximativ 262.980.000 euro), acestea reprezentand conditii defavorabile pentru societatea in cauza.

DNA preciza ca promisiunea de dare de mita s-a facut cu ajutorul lui Bradean, iar suma promisa urma a fi disimulata sub aparenta unui contract de comision care ar fi fost incheiat de o firma off-shore si firma achizitoare a energiei electrice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Remus Borza Hidroelectrica, #Remus Borza DNA, #mita Hidroelectrica Borza , #stiri Hidroelectrica