Record de productie la Hidroelectrica ?

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 11:04
1596 citiri
Record de productie la Hidroelectrica ?

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, ar putea atinge in acest an cea mai mare productie de electricitate din ultimii 30-40 ani, de 20 TWh, a declarat vineri presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Tudor Serban, la Piatra Neamt, transmite NewsIn

"Acest record se datoreaza ploilor din acest an", a spus Serban, care este totodata consilier al ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

Compania marcheaza vineri 50 de ani de la inaugurarea primei amenajari hidroenergetice din tara, cea de la Bicaz (judetul Neamt), cu care s-au pus bazele sistemului hidroenergetic din tara noastra.

Din amenajarea hidroenergetica Bicaz fac parte hidrocentrala Stejaru si barajul Izvorul Muntelui. Hidrocentrala Stejaru are sase grupuri cu o putere instalata de 210 MW.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 29% din productia totala de energie electrica a tarii, de 56,69 TWh.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#record, #productie, #hidroelectrica, #energie , #stiri Hidroelectrica