Proteste la Hidroelectrica: Angajatii se opun disponibilizarilor

Joi, 07 Martie 2013, ora 11:15
2057 citiri
Proteste la Hidroelectrica: Angajatii se opun disponibilizarilor

Aproximativ 350 de angajati Hidroserv protesteaza in fata sediului Hidroelectrica din Bucuresti impotriva disponibilizarilor si reducerii de salarii.

Reprezentantii companiei au anuntat ca vor incepe un program de disponibilizari si ca numarul salariatilor se va reduce de la aproximativ 2500 la 2000.

"Am organizat aceasta actiune pentru a protesta fata de decizia administratorului judiciar al societatii Hidroelectrica prin care programul de mentenanta pe anul 2013 a fost redus la mai putin de o treime din volumul initial. Ca urmare, ne vom confrunta cu pierderi imense, iar singura solutie la care se va ajunge va fi falimentul", a declarat Cristinel Popescu, vicepresedintele Federatiei 'Univers', conform Agerpres.

Popescu nu crede ca mitingul din fata societatii Hidroelectrica va rezolva problemele cu care se confrunta angajatii Hidroserv-urilor si are in plan un nou miting la sfarsitul saptamanii urmatoare.

"Cel mai probabil saptamana viitoare, respectiv vineri 15 martie, vom organiza un nou miting in fata sediului Ministerului Economiei. Acela nu va fi un miting de protest, ci un miting in care vom solicita sprijin din partea Ministerului Economiei si a Guvernului pentru redresarea Hidroelectrica. La actiune vor participa aproximativ 1.000 de salariati, fiind posibil sa ni se alature si colegi de la sindicatul Hidrosind", a mai spus Cristinel Popescu.

Potrivit organizatorilor, mitingul din fata Hidroelectrica este programat sa dureze doua ore, respectiv intre orele 11.00 - 13.00.

600 de angajati isi vor pierde locurile de munca

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica va incepe vineri un program de concediere a 600 de angajati din Hidroservuri, reprezentand aproape un sfert din numarul total de angajati ale acestor filiale de servicii si mentenanta ale producatorului de electricitate.

"Vor incepe maine (vineri - n.r.) disponibilizari la Hidroservurile Slatina, Valcea si Portile de Fier, care sunt acum cele mai vocale. Sa nu strige prea tare vreunul sa faca pneumonie si sa nu intre in faliment direct", a afirmat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, intr-o conferinta de presa.

Cele opt Hidroservuri controlate de Hidroelectrica au in total 2.500 de angajati. Potrivit lui Borza, de vineri pana in luna iunie vor fi concediate 300 de persoane, iar pana la sfarsitul anului isi vor mai pierde locurile de munca din Hidroservuri alti 300 de angjati.

Administratorul judiciar considera ca ar putea economisi prin aceste masuri pana la zece milioane de euro.

Disponibilizari masive la Hidroelectrica: 500 de angajati pleaca in 6 luni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#proteste hidroelectrica, #disponibilizari Hidroelectrica, #concedieri Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica