Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proteste la Hidroelectrica: 200 de salariati picheteaza sediul Ministerului Economiei

Proteste la Hidroelectrica: 200 de salariati picheteaza sediul Ministerului Economiei


Aproximativ 200 de salariati din Filialele Hidroserv si Hidroelectrica picheteaza vineri sediul Ministerului Economiei, protestand fata de masurile de reorganizare luate de administratorul judiciar al societatii Hidroelectrica, Euro Insol.

"Desi administratorul judiciar a spus ca va concedia directori, amante, sotii, copiii acestora, a decis sa dea afara 151 de salariati de rand. Sunt masuri discretionare, iar Ministerul Economiei trebuie sa ia anumite masuri in acest sens, nu numai pentru Hidreoelectrica, ci pentru tot domeniul hidroenergetic.

Vom discuta si cu celelalte sindicate si in viitorul apropiat vom organiza un mars de protest cu 3.000 de oameni din tot domeniu", a declarat vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", Cristinel Popescu.

Reprezentantii sindicalistilor urmeaza sa se intalneasca, vineri, cu seful OPSPI, Gabi Dumitrascu. Sindicalistii considera ca reorganizarea si redresarea Hidroelectrica ar fi trebui realizata de specialisti in domeniul hidroenergetic si nu de firme de avocatura.

"Este o prostie sa renuntam la terenurile agricole pentru eoliene si fotovoltaice, cand acestea pot fi exploatate agricol iar hidrocentralele poate produce ieftin, fara sa polueze", a adaugat liderul sindical.

Sindicalistii au autorizatie de protest pentru un numar de 250 de salariati pana la ora 14.00.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1559 ori