Proiectul hidrocentralei Tarnita- Lapustesti, verificat de Corpul de Control din Energie

Luni, 05 Mai 2014, ora 15:45
2049 citiri
Proiectul hidrocentralei Tarnita- Lapustesti, verificat de Corpul de Control din Energie

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a dispus luni Corpului de Control al Departamentului pentru Energie sa realizeze o analiza in privinta cheltuielilor facute pana in prezent pentru proiectul hidrocentralei de la Tarnita-Lapustesti din judetul Cluj.

"Analiza va viza in principal activitatea Hidroelectrica. Seful Corpului de Control are termen ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa prezinte ministrului concluziile sale", potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

Ideea constructiei hidrocentralei de la Tarnita dateaza din timpul regimului comunist, iar investitia este evaluata la 1,1 miliarde de euro.

"Razboi" intre Nica si Nicolescu

Contactat de Mediafax, Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administartorul judiciar al Hidroelectrica, a afirmat ca este vorba de "un razboi" intre ministrul Economiei, Constantin Nita, si Nicolescu in legatura cu exercitarea controlului asupra companiilor din sectorul energetic.

"Este un razboi intre Nita si Nicolescu. Nita vrea sa ia companiile (din sectorul energetic - n.r.), Nicolescu face scandal pe tema Tarnita. Eu ma opun constructiei Tarnita, care nu se justifica din niciun punct de vedere", a spus Borza.

El a mai afirmat ca reprezentantii Corpului de Control au nevoie de autorizarea sa pentru acces in sediul Hidrolectrica, mentionand ca va permite efectuarea verificarilor.

Pentru proiectul Tarnita s-au facut mai multe studii de fezabilitate de-a lungul timpului. Investitia, pe care Guvernul o considera strategica, nu a inceput inca.

In luna martie, Hidroelectrica, aflata in insolventa, a anuntat ca va plati 20.500 de lei firmei Unitatea de Suport pentru Integrare din Cluj Napoca, pentru a afla daca proiectul hidrocentralei de la Tarnita va avea vreun impact asupra mediului.

Firma Unitatea de Suport pentru Integrare a primit contractul in 24 februarie, in urma unei licitatii deschise la care au fost depuse sase oferte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#proiect Tarnita, #hidrocentrala Tarnita Lapustesti, #insolventa Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica