OPSPI: Hidroelectrica nu va fi vanduta pe bucati

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 13:57
1188 citiri
OPSPI: Hidroelectrica nu va fi vanduta pe bucati

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a dat asigurari, miercuri dimineata, sindicalistilor care picheteaza sediul Ministerului Economiei, ca Hidroelectrica nu va fi vanduta pe bucati si ca pana la finalul anului intentioneaza sa finalizeze procesul de reorganizare a companiei.

"Fac un apel catre sindicate sa sprijine procesul de reorganizare pentru ca acesta nu vizeaza reducerea personalului sau scaderea salariilor. Reorganizarea este o solutie pentru eficientizarea companiei si pentru a scapa de contractele cu baietii destepti.

Pana la sfarsitul anului am vrea sa finalizam procesul de reorganizare", a precizat Vulpescu, care este si presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica.

Seful OPSPI a adaugat ca in cazul contractului Hidroelectrica cu Europec, denuntat recent, nu a stiut de datoria de 37 milioane lei aferenta anului 2012 pe care Europec o avea catre societate.

"Este un mit ca baietii destepti platesc in avans", a mai spus Remus Vulpescu.

Pe de alta parte, acesta a aratat ca unul dintre cei mai mari datornici catre Hidroelectrica este Transelectrica, cu restante de peste 40 milioane lei.

Hidrosind, sindicatul salariatilor din Hidroelectrica, picheteaza, miercuri dimineata, sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Sindicalistii se opun intrarii in insolventa a companiei, in calitatea acestora de creditori principali ai societatii, a declarat in urma cu o saptamana, presedintele Hidrosind, Decebal Sulea, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea companiei de a intra in insolventa.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, Hidrosind va inainta plangeri penale impotriva semnatarilor Hotararii Consiliului de Administratie din data de 15 iunie, pentru abuz in serviciu si subminarea economiei nationale.

La randul lor, autoritatile sustin ca nu vor fi vandute actiunile detinute la Hidroelectrica si ca intentioneaza, in continuare, privatizarea prin emiterea de actiuni pentru majorarea capitalului social. De asemenea, MECMA sustine, intr-un comunicat transmis luni, ca nu vor fi promovate masuri de reducere a fortei de munca sau a remunerarii muncii in cadrul Hidroeletrica.

Pe de alta parte, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, partener in cadrul companiei Euro Insol, a aratat, marti, ca renegocierea contractelor bilaterale ale Hidroelectrica va fi finalizata in luna iulie 2012 iar primul contract, cel cu compania Europec, a fost deja denuntat.

Tribunalul Bucuresti a admis, in 20 iunie, cererea Hidroelectrica de a intra in insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Hidroelectrica insolventa, #Hidroelectrica sindicalisti, #OPSPI vanzare Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica