OPCOM: Hidroelectrica va vinde in 2011 mai multa energie in conditii transparente

Joi, 27 Mai 2010, ora 17:38
1561 citiri
OPCOM: Hidroelectrica va vinde in 2011 mai multa energie in conditii transparente

Hidroelectrica va vinde din a doua parte a acestui an mai multa energie in conditii de transparenta, prin intermediul pietei OPCOM, a declarat, joi, directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, la conferinta MEDIAFAX Talks about Energy.

"Din a doua parte a anului si mai ales din 2011 vom pune mai multa energie pe piata, pentru ca OPCOM ne ofera avantajul sa incheiem contracte pe termen lung, care sunt necesare pentru noi", a spus David.

El a adaugat ca in a doua parte a anului trecut Hidroelectrica a crescut preturile de vanzare a energiei pe contractele directe cu 22%, iar de la inceputul anului 2010 preturile au fost majorate cu 25%.

"Am renegociat toate contractele si le-am prelungit pe cele care au permis cresterea preturilor de livrare a energiei. Nu am modificat cantitatile din contracte", a spus David.

El a adaugat ca 25% din contractele directe de livrare a energiei pe care Hidroelectrica le are cu mai multe companii private vor fi transferate societatii Electra, careia Hidroelectrica ii va ceda o serie de hidrocentrale.

"Va pot spune ca 25% din contractul cu Alro va merge la Electra. In cazul Alro a fost modificata structura contractului", a adaugat David.

Hidroelectrica a avut la patru luni un profit de circa 200 milioane lei, a mai spus David.

Compania a produs in primele trei luni 4.217 GWh, mai mult cu 6,6% comparativ cu 3.954 GWh in acelasi interval din 2009.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#opcom energie Hidroelectrica preturi contracte , #stiri Hidroelectrica