O firma cu un singur angajat a facut profituri de 3,8 milioane lei din afaceri cu energie, in 2006

Joi, 15 Martie 2007, ora 07:09
1696 citiri

Compania Ezpada Romania a inregistrat in 2006, cu un singur angajat, un profit de 3,8 milioane lei din furnizarea de energie electrica unor companii de pe piata romaneasca, potrivit datelor prezentate, miercuri, de directorul general al firmei, Florin Goicea, la Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor.

Veniturile totale inregistrate de companie in 2006 au depasit 116 milioane lei, in conditiile in care Ezpada Romania a fost infiintata in a doua jumatate a anului 2005, iar primul contract a fost semnat in februarie 2006, cu Green Energy.

"Acest contract a fost incheiat in Cehia, de reprezentantii Ezpada din acea tara, prin negociere directa", a spus Goicea. Green Energy a cumparat energie de la Complexul energetic Turceni si de la Hidroelectrica.

Compania a mai achizitionat in 2006 energie electrica de la Romelectro, Grivco, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si de pe o platforma a operatorului OPCOM, dar a si vandut catre EGL, Grivco, ENNET si Electrica. De asemenea, compania a exportat energie in Bulgaria si Ungaria, dar tot prin compania din Cehia.

Contractul cu Electrica a fost incheiat in luna martie a anului trecut si s-a derulat pana in luna decembrie pentru o cantitate de 10 MWh in banda.
Directorul companiei nu a dorit sa furnizeze preturile la care a fost achizitionata si vanduta energia electrica, explicand ca exista o clauza de confidentialitate intre parti. Presedintele Comisiei Paralementare, Iulian Iancu, a solicitat in scris aceste informatii pana la data de 24 martie.

Ezpada Romania este detinuta in proportie de 100 la suta de Ezpada AG Elvetia, care deruleaza afaceri cu electricitate pe 10 piete din regiune.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...