Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua valoare a capitalului social Hidroelectrica va fi de 4,411 miliarde lei

Noua valoare a capitalului social Hidroelectrica va fi de 4,411 miliarde lei
Actionarii Hidroelectrica SA au decis, in sedinta din 15 martie 2007, majorarea capitalului social cu 442,547 milioane lei, dupa reevaluarea unor terenuri, pentru care compania a obtinut certificate de proprietate, potrivit datelor publicate de societate in Monitorul Oficial.

Noua valoare a capitalului social subscris si varsat al Hidroelectrica va fi de 4,411 miliarde lei, divizat in peste 441 de milioane de actiuni cu o valoare de 10 lei/actiune.

In urma majorarii de capital, statul prin Ministerul Economiei va avea un aport de 3,53 miliarde lei, adica o cota de participare la beneficii si pierderi de 80,05%, in timp ce Fondul Proprietatea, celalalt actionar al companiei Hidroelectrica, va avea un aport la capital de 879,80 milioane lei si o cota de 19,94% din actiuni.

Surse din piata de energie declarau, agentiei NewsIn, la finele lunii martie, ca Hidroelectrica, producatorul celei mai ieftine energii electrice din tara, a livrat, anul trecut, la export, peste 20% din electricitatea generata. Compania a furnizat, in 2006, catre patru companii private circa 3,4 TWh pentru export, in conditiile in care productia sa pe anul trecut a fost de circa 17,6 TWh.

Hidroelectrica are si pentru urmatorii ani energie contractata la export cu societatile Energy Financing Team (EFT) Marea Britanie, Energy Financing Team Romania, ATEL si EGL. Rezilierea unilaterala din partea producatorului de stat a acestor contracte va atrage, potrivit clauzelor contractuale, plata unor despagubiri de aproximativ 1,2 miliarde euro catre companiile respective.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 592 ori