Mihai David: Vosganian a obligat Hidroelectrica sa cumpere energie scumpa de la Paroseni

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 23:59
1636 citiri
Mihai David: Vosganian a obligat Hidroelectrica sa cumpere energie scumpa de la Paroseni

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a obligat Hidroelectrica, in 2008, sa cumpere, pentru o perioada de zece ani, electricitate scumpa de la termocentrala Paroseni, care are "costuri marginale", a declarat, marti, directorul general al companiei, Mihai David

. 

David a prezentat presei o solicitare in acest sens a Termoelectrica, semnata la 15 iulie 2008 de Vosganian, prin care care Hidroelectrica era obligata sa cumpere energia de la Paroseni, pentru ca termocentrala sa aiba fonduri pentru investitiile de mediu.

Directorul general al Hidroelectrica a adaugat ca in urma acestei note Hidroelectrica este obligata sa cumpere anual 1 TWh de electricitate de la Paroseni, unitate detinuta de Termoelectrica, la preturi reglementate care variaza intre 179 lei si 230 lei pe MWh, mult mai mari decat cele de pe piata de energie OPCOM.

Comparativ, Hidroelectrica are costuri de productie de 90 lei pe MWh si preturi medii de vanzare de 130 lei pe MWh.

"Implicit Vosganian recunoaste ca singurul mod de finantare este contractul pe termen lung", a afirmat David, intr-o intalnire cu presa. Vosganian nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii stirii pentru declaratii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mihai david, #hidroelectrica, #vosganian, #paroseni , #stiri Hidroelectrica