Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihai David: Hidroelectrica vinde sub costuri doar pe piata reglementata

Mihai David: Hidroelectrica vinde sub costuri doar pe piata reglementata

Directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, a declarat marti ca societatea vinde energie electrica sub costuri doar pe piata reglementata, nu si prin contractele bilaterale directe cu furnizorii privati, informeaza Newsin.

"Cel mai mare efort al companiei este sa sustina cosul de consum pentru populatie si micii agenti economici. Pretul cosului pleaca de la gradul de suportabilitate al consumatorilor captivi", a declarat David Potivit acestuia, pentru 2010, Hidroelectrica livreaza pentru piata reglementata 4TWh la un pret sub costurile de productie, de circa 84 lei pe MWh.

"Aceste pierderi inregistrate de societate pe piata reglementata sunt acoperite de profitul obtinut din vanzarea energiei prin contractele bilaterale directe. Hidroelectrica are in derulare 17 contracte bilaterale negociate direct cu furnizorii privati la un pret mediu de 130 lei pe MWh.


Acest pret de 130 lei pe MWh l-am negociat anul trecut cu furnizorii, operand o majorare de circa o treime fata de pretul la care am livrat energia acestor companii in 2009. Furnizorii care au acceptat majorarea de pret ne-au solicitat prelungirea contractului.


Am acceptat doar ca sa obtinem un profit mare pentru Hidrolelectrica si negocierea anuala a tarifelor", a spus David.


Pe de alta parte, acesta a mai precizat ca Alro a cumparat de la Hidroelectrica energie la preturi cuprinse intre 105 si 120 lei pe MWh.


Potrivit acestuia, este falsa ideea ca populatia plateste un pret foarte mare pentru energia electrica din cauza ca Hidroleectrica are contracte directe cu furnizorii privati. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1286 ori