Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihai David, Hidroelectrica: Compania Nationala a Huilei ar putea fi divizata in doua societati

Mihai David, Hidroelectrica: Compania Nationala a Huilei ar putea fi divizata in doua societati

Compania Nationala a Huilei (CNH) ar putea fi restructurata prin impartirea in doua societati, dintre care una ar urma sa fie inchisa, a declarat, marti, directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, intr-o intalnire cu presa, potrivit Mediafax.

"Una dintre cele doua societati ar urma sa aiba minele Petrila, Uricani si Paroseni, care ar urma apoi sa fie inchise. Celalata societate desprinsa din CNH va prelua minele Lonea, Livezeni, Vulcani si Lupeni", a afirmat David.

El a precizat ca justificarea acestei operatiuni este ca Hidronergetica sa aiba contracte pe termen lung cu minele Lonea, Livezeni, Vulcani si Lupeni pentru achizitia de carbune destinat productiei de electricitate.


"Hidroenergetica fie va prelua aceste patru mine in strcutura sa, fie va lucra cu ele in parteneriat", a mai spus David.


Guvernul vrea sa creeze doua societati energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, care sa comaseze principalii producatori de electricitate si carbune.


Din Electra vor face parte complexurile energetice Turceni si Rovinari, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, sucursalele Hidroelectrica de la Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu si Hidroserv Ramnicu Valcea.


Hidroenergetica va cuprinde Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursalele Termoelectrica Paroseni si Termoserv Paroseni, sucursalele Hidroelectrica de la Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina.


In Hidroenergetica vor fi integrate si filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1440 ori