Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Infiintarea companiilor energetice: atac la "baietii destepti"?

Infiintarea companiilor energetice: atac la "baietii destepti"?

Directorul general al celui mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, Mihai David, a declarat joi ca infiintarea celor doua companii din sectorul energetic ar putea dubla anul viitor preturile pentru electricitatea achizitionata de unii dintre "baietii destepti", informeaza NewsIn.

"Costul mediu actualizat de productie al celor doua mari companii va fi de 44 euro/MWh. Nu vom vinde la preturi mai mici fata de costurile de productie", a precizat Mihai David, care a participat joi la "Black Sea Energy and Economic Forum", ce are loc la Bucuresti, intre 30 septembrie si 2 octombrie.

In prezent, costul de productie al Hidroelectrica este de circa 20 de euro/MWh, iar energia este vanduta in prezent "baietilor destepti" cu 25-30 euro/MWh.

Anul viitor, odata cu posibila infiintare a celor doua societati, Hidroelectrica va renegocia pretul din contractele pe termen lung incheiate cu "baietii destepti".

De asemenea, Mihai David spunea la 16 septembrie ca va renegocia pretul pentru electricitatea pe care o vinde combinatului de aluminiu Alro Slatina, imediat ce va aparea Ordonanta privind infiintarea celor doua companii din sectorul energetic.

In prezent, Alro Slatina este cel mai mare consumator de energie electrica din tara si, totodata, combinatul care achizitioneaza cea mai mare cantitate de la Hidroelectrica, 3TWh, potrivit lui David.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1248 ori
Citeste mai multe desprecompanii energie hidroelectrica companii