Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidrosind se opune privatizarii Hidroelectrica

Hidrosind se opune privatizarii Hidroelectrica


Federatia Sindicala a Hidroelectrica, Hidrosind, va picheta pe 28 martie prefecturile din judetele unde se afla sucursale ale companiei, iar pe 4 aprilie sediul MECMA.

Hidrosind a inaintat o plangere prealabila impotriva HG 38/2012 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Hidroelectrica si a actionat in instanta OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice ca fiind neconstitutionala, conform NewsIn.

Hidrosind se opune privatizarii a 51% din Hidroelectrica, considerand ca "initiativa de vanzare prin oferta publica primara, a unui pachet de actiuni nou emise urmare a unei majorari de capital social, reprezentand 10% din capitalul social, dar si admiterea la tranzactionare a actiunilor societatii, sunt premergatoare pierderii controlului asupra Hidroelectrica de catre statul roman".

De asemenea, reprezentantii sindicatului considera ca managementul privat este "solutia cea mai nepotrivita si ineficienta pentru conducerea Hidroelectrica"

"Consideram ca Hidroelectrica are nevoie de un manager profesionist, selectat din interior, cu o salarizare si cu un contract de management corespunzatoar, care sa-i permita sa-si aleaga singur atat echipa din conducerea executiva, cat si directorii din sucursalele de hidrocentrale si din filialele de reparatii", se arata in comunicat.

In opinia sindicalistilor, mandatul directorului general trebuie legat de performanta tehnico-economica.

"Refuzam sa acceptam ideea unui manager privat care sa fie interimar pana la listarea a 51% din actiunile Hidroelectrica, situatie in care marimea salariul acestuia nu mai conteaza daca are ca adevarat obiectiv doar instrainarea societatii Hidroelectrica. Nici un manager adus din afara societatii nu va putea performa la acelasi nivel (...)", sustin reprezentantii salariatilor Hidroelectrica.

Totodata, prelungirea contractelor bilaterale de furnizare a energiei electrice incheiate de Hidroelectrica in afara OPCOM este, in opinia Hidrosind, nelegala.

"In incercarea sa de a opri aceste contracte, Hidrosind va face un prim pas: in cursul lunii aprilie va invita partile implicate la conciliere, in vederea revocarii prin intelegerea partilor contractante a actelor aditionale la aceste contracte", se mai spune in comunicat.

Comisia de renegociere desemnata de CA al Hidroelectrica a inceput vineri discutiile cu una dintre cele 10 societati cu care Hidroelectrica are incheiate contracte, a anuntat ministrul Economiei Lucian Bode, estimand ca rezultatele sa poata fi comunicate pana la sfarsitul lunii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2172 ori