Hidroenergetica nu se infiinteaza. Vezi verdictul Curtii de Apel Bucuresti

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 23:21
1728 citiri
Hidroenergetica nu se infiinteaza. Vezi verdictul Curtii de Apel Bucuresti

Curtea de Apel Bucuresti a respins irevocabil cererea Hidroelectrica de inregistrare a proiectului de divizare a societatii si de fuziune in vederea constituirii companiei nationale Hidroenergetica, potrivit Mediafax. 

Tribunalul Bucuresti a respins, in decembrie 2010, proiectul de divizare a societatii Hidroelectrica si de fuziune in vederea constituirii CN Hidroenergetica, apreciind ca fuziunea societatilor din energie, concomitent cu divizarea SC Hidroelectrica SA, nu poate avea loc.

Decizia a fost contestata de societatea Hidroelectrica la Curtea de Apel Bucuresti, care in 14 aprilie a respins recursul, ramanand irevocabila decizia pronuntata de Tribunalul Capitalei.

In luna martie, Curtea de Apel Bucuresti a respins si cererea de inregistrare a proiectului de fuziune in vederea constituirii companiei nationale Electra, si aceasta decizie fiind irevocabila.

Ministerul Economiei si companiile implicate in procesul de formare a societatii energetice nationale Electra anuntau atunci ca vor contesta decizia Curtii de Apel privind respingerea infiintarii acesteia.

Federatia Hidrosind arata, duminica, intr-un comunicat de presa, ca in deciziile pronuntate, instantele de judecata "au impartasit criticile sindicatelor cu privire la nelegalitatea proiectelor atat in ceea ce priveste nerespectarea dispozitiilor imperative ale legii societatilor comerciale, prin prisma incercarii nelegale a Guvernului de a diviza Hidroelectrica concomitent cu infiintarea prin proceduri de fuziune a doua noi companii, cat si in ceea ce priveste neevidentierea corecta, in continutul proiectelor, a elementelor de activ si pasiv ce ar fi urmat sa compuna patrimoniul celor doua noi societati".

"In atare situatie, cele doua mari companii energetice propuse de actualul guvern nu vor mai lua fiinta, actualul proiect de restructurare a sistemului energetic fiind irevocabil desfiintat", sustin sindicalistii Hidrosind.

Ministerul Economiei nu renunta la ideea infiintarii celor doua societati energetice nationale si evalueaza solutii alternative precum crearea unor complexuri mixte care sa includa producatori de energie si carbune, declara, in 7 aprilie, Alexandru Sandulescu, director in Directia de Energie a institutiei.

"Ministerul este in continuare doritor sa faca Electra si Hidroelectrica. Nu este vina ministerului ca nu s-au facut, cauza este blocarea lor in instanta. Asta nu inseamna ca proiectul sta pe loc.

Pana la finele anului trebuie sa venim cu solutii alternative, asa cum ne-am angajat in discutiile cu Fondul Monetar International (FMI)", afirma Sandulescu.

#hidroenergetica, #hidroelectrica, #energie, #tribunal, #societate energetica , #stiri Hidroelectrica