Hidroelectrica vrea sa construiasca hidrocentrale de 3 miliarde euro

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 13:24
2354 citiri
Hidroelectrica vrea sa construiasca hidrocentrale de 3 miliarde euro

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, si-a planificat pentru urmatorii cinci-sapte ani constructia mai multor hidrocentrale, in parteneriat, intre care si Tarnita-Lapustesti, proiecte ce se ridica la 3 miliarde euro, a declarat miercuri Mihai David, informeaza NewsIn.

"In acest proiecte intra centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti, de 1,3 miliarde euro, o hidrocentrala de 25 MW pe Olt la Lotrioara, proiect de 71 milioane euro, 11 hidrocentrale pe raul Buzau de 325 milioane euro (putere totala instalata de 110 MW, din care una de 22 MW, iar restul vor avea sub 10 MW), zece hidrocentrale pe Mures (249 milioane euro si putere totala de 40 MW), sapte hidrocentrale pe Aries de 30 MW (246 milioane euro), 19 centrale pe Somes de 60 MW (623 milioane euro), dar si doua hidrocentrale pe Siret (Suroia si Vadu Rosca), in jur de 100 milioane euro", a precizat David.

Totodata, un alt proiect al companiei este si constructia centralei de la Islaz, ce va fi o investitie proprie a Hidroelectrica in valoare de 300 milioane euro.

Directorul general al Hidroelectrica a mai spus ca in cateva saptamani va lansa propunerea de parteneriat pentru aceste proiecte pe site-ul companiei.

"Vom trimite scrisori de invitatie la marile corporatii europene (de exemplu E.ON, GDF). Pentru fiecare proiect vom crea o comisie", a mentionat Mihai David.

"Programele de retehnologizare sunt totodata importante si vor fi incluse in acest program, fiind suportate din surse proprii ale companiei. Aici intra hidrocentralele Stejaru, Mariselu, Vidraru, Galceag si Raul Mare Retezat ", a adaugat David.

#hidrocentrala, #hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica