Hidroelectrica va rezilia aproape 90% dintre contractele directe

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 17:16
1510 citiri
Hidroelectrica va rezilia aproape 90% dintre contractele directe

Hidroelectrica va rezilia cele mai multe dintre contractele directe de vanzare a energiei incheiate cu mai multi traderi si furnizori de energie, decizia urmand sa fie anuntata saptamana viitoare, au declarat surse apropiate negocierilor.

"O parte din contractele directe, posibil chiar 90% dintre ele, ar putea fi reziliate. Discutiile sunt aproapte finalizate. Vor fi rezilieri, in mod categoric", au afirmat sursele.

Hidroelectrica are in prezent zece contracte directe de vanzare a energiei catre companiile Alro Slatina, Elsid Titu, Electrocarbon Slatina, Electromagnetica, Energy Holding, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT AG, Euro PEC si EFT Romania.

Contractele bilaterale de vanzare a energiei au fost incheiate de Hidroelectrica intre 2001 si 2003, si expira in 2014, 2015 sau 2018. Compania vinde aproximativ 70% din energie pe care o produce prin aceste acorduri bilaterale, la preturi sub media pietei.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Hidroelectrica, Dragos Zachia, nu a dorit sa comenteze informatia.

"Nici nu confirm, nici nu infirm", a afirmat Zachia.

Renegocierea contractelor a inceput anul trecut, Ministerul Economiei solicitand beneficiarilor sa accepte cresterea preturilor de livrare, scaderea cantitatilor furnizate si reducerea perioadei de derulare a acordurilor.

Renegocierea contractelor si anularea, in limitele legii, a acordurilor care nu pot fi rediscutate, au fost solicitate de catre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si acopera aproximativ 30% din consumul de energie la nivel national.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Hidroelectrica reziliere contracte energie, #Hidroelectrica vanzare energie , #stiri Hidroelectrica