Hidroelectrica si-a pierdut trei sferturi din profit

Joi, 11 August 2011, ora 11:00
1698 citiri
Hidroelectrica si-a pierdut trei sferturi din profit

Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 51 mil. lei in prima jumatate a anului, de patru ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, conform NewsIn.

"Scaderea profitului aferent primului semestru in comparatie cu 2010 are doua explicatii majore: scaderea hidraulicitatii pe Dunare si pe raurile interioare in 2011 si, cel mai important, cresterea prin Hotarare de Guvern cu peste 400% a tarifelor care trebuie achitate catre Apele Romane pentru apa uzinata", se arata in datele transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn. 

De asemenea, in primul semestru al anului, Hidroelectrica a avut o cifra de afaceri bruta de 1.640.002.512 lei, cu aproape 117 milioane lei mai mare (in crestere cu peste 7%) decat in prima parte a anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 1.523.040.580 lei (brut).

"Evolutia favorabila a cifrei de afaceri are ca explicatie incasari mai bune pe productia realizata si o crestere a veniturilor pentru serviciile de reglaj in Sistemul Energetic National", spun oficialii companiei.

Totodata, productia de energie electrica a Hidroelectrica s-a ridicat in primele sase luni ale acestui an la 9 TWh, fiind cu aproximativ 5% mai mica decat cea realizata in perioada similara din 2010, cand productia a fost de 9,45 TWh. 

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Hidroelectrica foloseste sursele regenerabile si a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii, realizand o productie record de 19,5 TWh. 

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

#hidroelectrica, #energie, #electricitate , #stiri Hidroelectrica