Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica, profit de 6 ori mai mic

Hidroelectrica, profit de 6 ori mai mic

Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, si-a bugetat pentru acest an un profit brut de numai 85 milioane lei, de aproape sase ori mai mic decat profitul brut realizat in 2010, de 500 milioane lei.

De asemenea, potrivit bugetului de venituri si cheltuilei pe 2011, aprobat de Guvern, Hidroelectrica preconizeaza pentru acest an venituri totale de 3,06 miliarde lei si cheltuieli totale de 2,98 miliarde lei.

Totodata, producatorul de electricitate si-a stabilit pentru 2011 cheltuieli cu investitiile de 1,51 miliarde lei, cel mai inalt nivel privind investitiile pentru o companie de stat.


In plus, fostul director general al societatii, Mihai David (in prezent membru in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica), spunea la inceputul acestui an ca productia de energie estimata pentru 2011 este intre 15,5 TWh si 17 TWh. In 2010, Hidroelectrica a realizat o productie record de aproape 20 TWh.


Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati.


Hidroelectrica a acoperit anul trecut peste 30% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1295 ori