Hidroelectrica primeste finantare de 32 de milioane de euro

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 16:01
1243 citiri
Hidroelectrica primeste finantare de 32 de milioane de euro

RBS Romania a anuntat luni ca acorda o finantare de 32 milioane euro companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, imprumutul fiind destinat finantarii capitalului de lucru al companiei energetice si urmand a fi inapoiat in maximum un an, informeaza NewsIn.

"Ne dorim sa jucam un rol activ in dezvoltarea sectorului energetic din Romania, imprumutul acordat Hidroelectrica inscriindu-se in aceasta strategie. In acest sens, doar in ultimele trei luni ale acestui an, RBS Romania a aprobat facilitati bilaterale in valoare de peste 100 milioane euro pentru companii din acest sector", a declarat directorul de Energie si Resurse al RBS Romania, Sanda Abrudan.

In Romania, RBS este prezenta pe piata din noiembrie 1995. In prezent, deserveste clientii persoane juridice si fizice prin intermediul locatiilor sale situate in Bucuresti, Arad, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara. Clientii diviziei Royal Preferred Banking sunt deserviti prin intermediul celor patru lounge-uri din Bucuresti (World Trade Center, Unirea si Lakeview) si Constanta.

Hidroelectrica este cel mai important producator de energie electrica din Romania, principalul producator de servicii de sisteme energetice din tara si principalul producator de energie pe piata reglementata.

Compania administreaza peste 270 de centrale hidroelectrice si statii de pompare, cu o putere totala instalata de 6.438 MW. Hidroelectrica foloseste sursele regenerabile si a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii, realizand o productie record de 19,5 TWh. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati.

Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
După începutul invaziei Moscovei asupra țării vecine din urmă cu 880 de zile, Occidentul a instituit mai multe pachete de sancțiuni contra Kremlinului, pentru a-i diminua capacitatea mașinii...
Google promite să îmbunătățească Play Store prin eliminarea aplicațiilor de slabă calitate
Google promite să îmbunătățească Play Store prin eliminarea aplicațiilor de slabă calitate
Deși Google susține că fiecare aplicație trece printr-un proces riguros de verificare înainte de a fi acceptată în Play Store, realitatea arată că un număr mare de aplicații cu probleme...
#rbs romania, # hidroelectrica, #electricitate, #finantare hidroelectrica, #companie energetica , #stiri Hidroelectrica

Curs valutar

1 EUR = 4.9716 RON

0.0007

1 USD = 4.5645 RON

-0.0025
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
  4. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  5. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  6. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
  7. De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
  8. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  9. Un australian pretinde că este inventatorul Bitcoin. Procurorii au demarat o anchetă pentru mărturie mincinoasă
  10. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate