Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica negocieaza cu mai multe banci pentru un imprumut de 150 milioane euro

Hidroelectrica negocieaza cu mai multe banci pentru un imprumut de 150 milioane euro

Cel mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, poarta negocieri cu mai multe banci pentru un imprumut de 150 milioane euro, suma ce ar urma sa fie alocata pentru investitii, a declarat pentru Agentia NewsIn noul director general al companiei, Mihai David.

"Nu va pot spune inca despre ce banci este vorba, pentru ca suntem inca in negocieri. In septembrie, speram sa finalizam negocierile si sa semnam. Avem probleme cu cash-flow-ul. Imprumutul va fi folosit pentru investitii in general, in retehnologizare, punerea in functiune a unor noi unitati", a spus Mihai David.

Compania a anuntat la inceputul acestui an investitii de circa 1,15 miliarde lei, pentru 2009, in punerea in functiune de obiective noi, dar si retehnologizari la centralele cu durata normala de viata depasita.

Totodata, in ceea ce priveste o decizie privind disponibilizari in cadrul companiei, Mihai David a afirmat ca Hidroelectrica are forta de munca excedentara, dar ca nu poate da angajati afara, intrucat nu are fonduri suficiente pentru a face disponibilizari.

"Nu sunt de acord sa dau 48 de salarii compensatorii, in situatia unor concedieri colective. Eu vreau sa aduc cat mai mult business la companie", a adaugat David. Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei.

Compania are peste 5.000 angajati. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1309 ori