Hidroelectrica incheie cea mai mare tranzactie pe OPCOM din acest an

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 17:48
1645 citiri
Hidroelectrica incheie cea mai mare tranzactie pe OPCOM din acest an

Hidroelectrica a incheiat contracte de vanzare pentru o cantitate de energie de 345.600 MWh, pe 1 februarie, cea mai mare tranzactie realizata anul acesta pe bursa de energie administrata de OPCOM.

"Enel Energie SA si Electrica Furnizare SA au cumparat 9 dintre pachetele de energie de 38.400 MWh, livrati in regim linear (banda) in perioada 15.02.2013 - 31.12.2013, la un pret mediu de 201 lei/MWh, cu 71 lei mai mare decat cel practicat inainte in contractele cu baietii destepti", se arata in document.

Potrivit acestuia, odata cu incheierea celor 9 tranzactii in valoare totala de peste 69,4 milioane lei, numarul contractelor incheiate de catre Hidroelectrica pe bursa de energie administrata de OPCOM ajunge la 61, totalizand o cantitate de 2.444.465 MWh, in valoare de peste 569,5 milioane lei (circa126 milioane euro), la un pret mediu de 224,8 lei/MWh.

"De la deschiderea insolventei, compania a realizat, pe piata concurentiala, venituri cu aproximativ 51 milioane euro mai mari, decat daca ar fi vandut aceeasi cantitate de energie catre traderi, cu pretul de 130 lei/MWh", informeaza comunicatul citat.

Luni, 4 februarie 2013, sunt programate alte 9 licitatii pentru vanzarea unor pachete identice cu cele de astazi (1 februarie 2013), cu un pret minim de 200 lei/MWh, astfel incat veniturile suplimentare obtinute in 2013 sa contribuie la imbunatatirea rapida si eficienta a indicatorilor economico-financiari ai Hidroelectrica, in vederea iesirii din insolventa.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a aratat, recent, ca termenul de iesire din insolventa a Hidroelectrica este 26 iunie 2013, iar procedura poate fi aprobata, dar numai in conditiile rezolvarii celor 74 de contestatii existente. Premierul Victor Ponta si-a exprimat luni speranta ca Hidroelectrica va iesi din insolventa la jumatatea anului in curs si ca va inregistra profit.

Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, ulterior denuntand mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul roman, dar si paguboase pentru companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#tranzactii OPCOM, #tranzactii Hidroelectrica, #Hidroelectrica OPCOM , #stiri Hidroelectrica