Hidroelectrica incheie anul cu pierderi de 80 milioane euro

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 10:57
1511 citiri
Hidroelectrica incheie anul cu pierderi de 80 milioane euro

Compania Hidroelectrica va suspenda clauza de forta majora invocata in contractele de vanzare a energiei electrice de la 1 decembrie 2012, urmand sa incheie anul cu pierderi cuprinse intre 70 si 80 milioane euro, a declarat, pentru Agerpres, administratorul judiciar al societatii, reprezentantul EuroInsol, Remus Borza.

"De la 1 decembrie vom suspenda clauza de forta majora, iar cumparatorii vor primi cantitatea intreaga de energie electrica contractata. Productia se va situa la 60% din capacitatea totala a companiei, adica 800 de GW in perioada decembrie 2012 - ianuarie, februarie 2013, fata de 1.500 GW. Productia estimata pentru anul 2012 este sub 12 TW, ceea ce reprezinta un minim istoric. Pentru anul 2013 am estimat o productie de 13 TW", a afirmat Remus Borza.

Hidroelectrica a activat clauza de forta majora in contractele de vanzare a energiei electrice incepand cu 7 august 2012, din cauza secetei.

Pierderile Hidroelectrica pentru anul 2012, estimate initial la 200 milioane euro, vor fi de 70 - 80 milioane euro, potrivit administratorului judiciar al societatii.

"Teoretic, pierderile au fost estimate la 200 milioane euro pentru anul 2012, din cauza scaderii veniturilor. Insa, in urma masurilor aplicate, a obtinerii veniturilor suplimentare din suspendarea contractelor cu baietii destepti, pierderile la final de an vor fi de 70 - 80 milioane euro", a adaugat Remus Borza.

Compania Hidroelectrica a incasat venituri suplimentare de 33 de milioane de euro din vanzarea pe bursa administrata de OPCOM a energiei produse, dupa ce administratorul judiciar al companiei, firma Euro Insol, a denuntat contractele bilaterale cu traderii de energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#suspendare clauza Hidroelectrica, #clauza forta majora Hidroelectrica, #contracte vanzare energie Hidroelectrica, #pierderi Hidroelectrica 2012 , #stiri Hidroelectrica