Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica, aflata in insolventa, a cumparat cu 1,7 milioane de euro un sistem de analiza manageriala

Hidroelectrica, aflata in insolventa, a cumparat cu 1,7 milioane de euro un sistem de analiza manageriala


Hidroelectrica, companie de stat aflata in insolventa, a cumparat un sistem informatic de analiza manageriala pe care a dat 1,7 milioane de euro, fara TVA.

Reprezentantul administratorului judiciar sustine ca prin aceasta achizitie "va creste eficienta procesului managerial-decizional, la toate nivelurile". "Prin implementarea noului sistem informatic, va creste eficienta procesului managerial-decizional prin obtinerea informatiilor necesare, in timp real, la toate nivelurile: strategic, functional si operational. Achizitia acestui serviciu instituie noi standarde de preturi in industria de profil", se arata intr-un comunicat de presa.

Sistemul informatic a fost achizitionat de la consortiul de firme Information Business Consulting, Electrica Soluziona si Indra, in urma unei licitatii organizata in 31 martie, la care au participat 11 ofertanti.

"Pretul de 1,7 milioane euro reprezinta cel mai mic pret cu care o institutie publica, o companie publica sau privata a achizitionat vreodata un astfel de serviciu", se mai arata in comunicatul Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, a avut anul trecut cea mai mare cifra de afaceri din istorie, de 3,4 miliarde lei, si cel mai mare profit.

Administratorul judiciar al companiei va propune creditorilor si actionarilor companiei distributia de dividende reprezentand 80% din profitul record de 1,2 miliarde de lei raportat in 2014.

Compania este cu platile la zi si dispune de lichiditati in conturi de 200 milioane de euro, sustin reprezentantii administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1492 ori