Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica a vandut pe bursa energie de 20 milioane euro

Hidroelectrica a vandut pe bursa energie de 20 milioane euro


Hidroelectrica a incheiat contracte in valoare de 20 milioane euro, pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale, administrata de OPCOM, in cadrul licitatiilor organizate miercuri, informeaza un comunicat al companiei.

Au fost 11 oferte de vanzare a energiei, totalizand o cantitate de 470.520 MWh, la pretul mediu de 174,56 lei/MWh.

Directoratul Hidroelectrica si Consiliul de Supraveghere au votat pentru participarea constanta a companiei, cu oferte de vanzare, pe toate pietele de tranzactionare a energiei - PCCB, PZU, Piata de Echilibrare, PCCB-NC - deoarece rezultatele obtinute prin aplicarea acestei politici de vanzari au contribuit la consolidarea indicatorilor economico-financiari, astfel incat sa fie asigurate conditiile si resursele financiare necesare pentru atingerea principalelor obiective ale perioadei urmatoare.

Acestea sunt: plata datoriilor de 2,8 miliarde lei inregistrate la iesirea din insolventa, acoperirea tuturor obligatiilor contractuale, precum si a rezervei de putere si energie necesare pentru functionarea in siguranta a Sistemului Energetic National si finantarea programului de dezvoltare si retehnologizare.

"Hidroelectrica este in acest moment producatorul care plaseaza cu succes pachete mari de oferte de vanzare a energiei electrice pe piata concurentiala si va urmari, cu consecventa, sa contracteze in mod transparent si competitiv intreaga cantitate de energie disponibila din productia anului 2014, la preturi care se formeaza pe baza cererii si a ofertei", se precizeaza in comunicatul citat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1570 ori