Hidroelectrica a trecut pe profit in T1, cu un castig brut de 144 milioane lei

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 15:23
1408 citiri
Hidroelectrica a trecut pe profit in T1, cu un castig brut de 144 milioane lei

Hidroelectrica a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut, si a avut o cifra de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), in urcare cu 15,7%.

Producatorul de electricitate, aflat in insolventa de aproape un an, a inregistrat in primul trimestru al anului trecut o cifra de afaceri de 571 milioane de lei, a declarat pentru Mediafax avocatul Remus Borza, reprezentantul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Compania precizeaza, intr-un comunicat, ca pentru acest an a bugetat un profit brut de 434 milioane lei, la o productie de 13 TWh. Castigul ar urma sa ajunga astfel la un nivel record, depasindu-l pe cel din 2010, de 284 milioane lei, la o productie de 20 TWh.

Potrivit comunicatului, Hidroelectrica a vandut energie in primele trei luni la un pret mediu de 184 lei pe MWh. Inainte de intrarea in insolventa, compania de stat vindea electricitatea pe care o producea la preturi de pana la 130 lei pe MWh.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si a intrat in insolventa in iunie anul trecut.

Euro Insol a aratat ca principala cauza pentru intrarea in insolventa a fost vanzarea energie prin contracte bilaterale catre "baietii destepti".

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#profit brut Hidroelectrica, #rezultate financiare Hidroelectrica 2013, #insolventa Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica