Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul trebuie sa decida soarta Companiei Energetice

Guvernul trebuie sa decida soarta Companiei Energetice

Ministerul Economiei a prezentat astazi Guvernului un document despre partile pozitive si negative ale proiectului Companiei Energetice Nationale, pentru a lua o decizie privind infiintarea sau neinfiintarea acesteia, au declarat astazi agentiei NewsIn reprezentantii ministerului Economiei.


"Chiar astazi a plecat de la ministerul ecomomiei la domnul Boc un document care descrie partile pozitive si negative ale Companiei Energetice Nationale, pe care dansul trebuie sa-l semneze. Guvernul va decide daca aceasta companie merita sau nu sa fie infiintata. Documentul contine punctele de vedere ale specialistilor din domeniul energetic. Apoi, va intra in Parlament", potrivit reprezentantilor ministerului Economiei.

Ministerul Economiei a cerut saptamana trecuta, la 27 ianuarie, Comisiei de resort a Senatului amanarea dezbaterilor pe OUG de infiintare a Companiei Energetice Nationale, mentionand ca asteapta un punct de vedere de la Guvern, propunerea Ministerului fiind de respingere a ordonantei. Ministerul Economiei a solicitat, printr-o adresa catre Comisia economica din Senat, amanarea discutarii OUG prin care se infiinteaza Compania Energetica Nationala.

Semnatarul, secretarul de stat Tudor Serban, a motivat solicitarea prin faptul ca „ministerul economiei a inaintat un memorandum Guvernului, prin care solicita elaborarea unui punct de vedere privind respingerea” actului normativ initial.

Infiintarea Companiei Energetice (CE)  a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS
. Din Compania Energetica ar urma sa faca parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica ar fi urmat sa preia actiunile acestor companii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1073 ori
Citeste mai multe despreeducatie guvern pib venituri