Franklin Templeton: Nuclearelectrica si Hidroelectrica ar trebui listate la bursa

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 13:19
1522 citiri
Franklin Templeton: Nuclearelectrica si Hidroelectrica ar trebui listate la bursa

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), va incerca sa convinga Guvernul sa listeze la bursa producatorii de energie Hidroelectrica si Nuclearelectrica, anunta Mediafax.

"Vom incerca sa convingem Guvernul sa listeze companii precum Romgaz, unde deja au anuntat listarea, precum si Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Prin listari vor creste veniturile la bugetul de stat prin taxele si impozitele platite de investitori, iar companiile respective vor putea strange capital", a declarat marti managerul de fond al FP, Greg Konieczny, intr-o conferinta cu ocazia listarii Fondului Proprietatea.

El a adaugat ca Franklin Templeton se va axa pe gestionarea activelor din portofoliu si sa fie listate cat mai multe dintre companiile la care Fondul Proprietatea este actionar.

Totodata, Konieczny a reluat ideea ca cele trei complexuri energetice din Oltenia trebuie sa fie restructurate si privatizate, nu incluse in programul Guvernului de infiintare a celor doua mari companii energetice nationale.

Ministerul Economiei a anuntat ca va lansa la tranzactionare la BVB, pana la finele anului, actiuni reprezentand cate 15% din capitalul Romgaz, Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN).

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #hidroelectrica, #listare, #nuclearelectrica, #listare hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica