Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franklin Templeton: Hidroelectrica poate iesi din insolventa in primul trimestru din 2013

Franklin Templeton: Hidroelectrica poate iesi din insolventa in primul trimestru din 2013


Compania Hidroelectrica poate iesi din insolventa in primul trimestru din 2013, dar nu procesul se poate prelungi pana in trimestrul doi, a declarat vineri, la finalul Adunarii Generale a Actionarilor Fondului Proprietatea (FP), vicepresedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Grzegorz Konieczny, managerul FP.

"Credem ca exista o posibilitate, din punct de vedere tehnic, ca pana la finalul primului trimestru a anului viitor Hidroelectrica sa iasa din insolventa, desi situatia s-ar putea prelungi pana in al doilea trimestru, insa nu ar trebui sa dureze mai mult de atat.

Pentru noi este important sa il sprijinim pe domnul Remus Borza (reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica - n.a.) in ceea ce face, ca pana in momentul iesirii din insolventa a companiei sa existe un consiliu independent nou", a afirmat Grzegorz Konieczny.

El a spus ca spera ca Hidroelectrica sa iasa din procedura de insolventa pana la finalul acestui an, dar nu este posibil avand in vedere problemele juridice si financiare existente la acest moment.

"Credem ca domnul Borza a facut lucruri extraordinare la Hidroelectrica, desi la inceput nu eram bucurosi de declararea procedurii de insolventa. Ne-a facut sa vedem ca Hidroelectrica este acum mult mai aproape de standardele internationale de conducere a unei companii", a mai spus managerul FP.

FP detine 20% din Hidroelectrica si, dupa declansarea procedurii de insolventa, a fost nevoit sa diminueze activul net cu 21%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1180 ori