FP isi mentine actionariatul in sectorul energetic

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 15:02
1552 citiri
FP isi mentine actionariatul in sectorul energetic

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat, marti ca Fondul Proprietatea (FP) va pastra toate actiunile pe care le are la cele doua societati ce vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic, relateaza NewsIn.

"Fondul Proprietatea va pastra toate actiunile pe care le are la cele doua societati ce vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic. Categoric, nu va lua actiuni si la alte companii", a spus Videanu.

Ministrul economiei a declarat tot marti ca cele doua companii rezultate in urma reorganizarii sectorului energetic vor fi gata pana in iunie 2010, dupa ce pana acum anuntase ca cele doua companii vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an.

In prezent, au loc discutii despre proiectul de act normativ referitor la infiintarea celor doua companii, a sublinit Adriean Videanu. "Ne dorim ca cele doua companii sa fie puternice, bancabile si sa realizeze investitiile de care au nevoie", a mai spus Videanu, care a precizat ca nu a ales numele celor doua companii.

Pana acum, Adriean Videanu a declarat in repetate randuri ca cele doua companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an. Cele doua societati vor fi listate la bursa, cu un procent ce va fi stabilit ulterior. ME va fi actionarul majoritar al acestor doua companii.

In componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina, a declarat ministrul Adriean Videanu.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz (prin termocentrala de la Iernut) si cealalta parte a Electrica. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, # societati, # proiect , #stiri Hidroelectrica