Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea negociaza cu autoritatile un schimb de actiuni la Electrica

Fondul Proprietatea negociaza cu autoritatile un schimb de actiuni la Electrica


Fondul Proprietatea (FP) negociaza cu autoritatile romane un schimb de actiuni la compania Electrica, intentionand sa cedeze pachetele de actiuni detinute la filialele Electrica pentru o participatie de un nivel asemanator la Electrica SA, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, managerul FP, Greg Konieczny.

Konieczny a precizat ca Fondul Proprietatea detine 22% din actiuni la filialele Electrica.

Autoritatile romane si Fondul Monetar International au convenit, in cadrul noului acord, lansarea unei oferte publice initiale pentru listarea la bursa a Electrica SA pana la finalul lunii mai 2014.

Electrica va fi privatizata prin bursa>/b>

Electrica, compania de stat care administreaza ultimele trei distributii de energie electrica ramase in proprietatea statului, Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud, va fi privatizata prin bursa, prin oferta publica initiala de actiuni.

Listarea se va face concomitent la Bursa din Bucuresti si la cea din Londra, iar pretul dorit de stat pentru pachetul majoritar se situeaza intre 800 de milioane si un miliard de dolari.

Inainte de listare, statul va majora capitalul social al Electrica cu 105%, apoi actiunile emise suplimentar vor fi oferite spre vanzare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1494 ori