Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doi directori de la Hidroelectrica, revocati din functie

Doi directori de la Hidroelectrica, revocati din functie


Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica i-a revocat in sedinta de joi, 24 octombrie, pe Eugen Bradean, directorul de furnizare al Hidroelectrica, si pe Ovidiu Agliceru, directorul Directiei de Control, din functia de membri ai Directoratului companiei, potrivit unui comunicat al producatorului de energie.

"Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA, intrunit in sedinta in data de 24.10.2013, a aprobat in unanimitate propunerea domnului Av. Dr. Remus Borza, Presedinte al Consiliului de Supraveghere, de revocare a domnilor Eugen Bradean si Ovidiu Agliceru din functia de membri ai Directoratului Hidroelectrica SA. Totodata, Consiliul de Supraveghere va analiza, in sedinta din data de 28.10.2013, activitatea celorlalti 3 membri ai Directoratului si va hotari daca le va prelungi mandatul ce urmeaza sa expire la 30 octombrie 2013", se precizeaza in comunicat.

Miercuri seara, un comunicat al Departamentului pentru Energie anunta ca Ioan Mihaila a fost eliberat din toate functiile detinute.

Tribunalul Bucuresti a emis joi mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila, membru in Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mita, si Eugen Bradean, director comercial al aceleiasi societati si membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare si dare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in octombrie, Ioan Mihaila i-a promis lui Remus Vulpescu, membru in Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA, suma de 1,4 milioane euro pentru ca acesta din urma, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa voteze favorabil incheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani de vanzare a energiei electrice catre firma "Energon Power and Gas" din Cluj, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei - aproximativ 262.980.000 euro), acestea reprezentand conditii defavorabile pentru societatea in cauza.

DNA precizeaza ca promisiunea de dare de mita s-a facut cu ajutorul lui Bradean, iar suma promisa urma a fi disimulata sub aparenta unui contract de comision care ar fi fost incheiat de o firma off-shore si firma achizitoare a energiei electrice.

"Potrivit actului constitutiv al companiei Hidroelectrica, puterea de decizie este repartizata intre Adunarea Generala a Actionarilor, Consiliul de Supraveghere si Directorat. Astfel, toate contractele de vanzare a energiei electrice peste cantitatea totala contractata de 500 Giga Watti Ora (Ghw) trebuie aprobate in Consiliul de Supraveghere, din care facea parte Ioan Mihaila. Asemenea contracte sunt supuse anterior avizarii Directoratului din care facea parte si Eugen Bradean", sustin procurorii anticoruptie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1188 ori