DNA: Ministrul Nita si directoratul Hidroelectrica nu au fost complici la fapte de coruptie

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 19:15
1585 citiri
DNA: Ministrul Nita si directoratul Hidroelectrica nu au fost complici la fapte de coruptie

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, si membri directoratului Hidroelectrica nu au stiut faptele de coruptie pe care le comiteau Ioan Mihaila si Eugen Bradean, astfel ca anchetatorii DNA au dispus neinceperea urmaririi penale fata de acestia pentru complicitate la luare si dare de mita.

"Din ansamblul materialului probator administrat in prezenta cauza a rezultat fara putere de tagada inexistenta unei conivente infractionale intre cei doi inculpati si numitii (.........), ministru delegat pentru Energie in cadrul Guvernului Romaniei, ConstaConstantin Nitatat in Parlamentul Romaniei, (.........), motiv pentru care se va dispune fata de acestia neinceperea urmaririi penale pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si complicitate la infractiunea de dare de mita...intrucat faptele nu exista", se arata in rechizitoriul prin care fostul consilier al demnitarului si un fost director din Hidroelectrica au fost deferiti justitiei, miercuri, pentru fapte de coruptie.

La aceeasi concluzie au ajuns anchetatorii in privinta directoratului Hidroelectrica. "Pe fondul cercetarilor efectuate in prezentul dosar, au fost interceptate si inregistrate si convorbirile telefonice purtate de inculpatii Mihaila Ioan si Bradean Eugen cu numitii (.........), membrii in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica respectiv cu numitii Stanculescu Viorelian Mihai (presedinte), Teleanu Mihai si Agliceru Ovidiu, membri ai directoratului Hidroelectrica insa, probatoriul administrat nu demonstreaza ca acestia ar fi avut cunostinta in vreun fel de activitatea infractionala a celor doi inculpati, motiv pentru care se va dispune neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita... intrucat fapta nu exista", se mai arata in documentul citat.

Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, si Ioan Mihaila, fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita, au fost trimisi in judecata in dosarul de mita privind vanzarea de energie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Ioan Mihaila pentru dare de mita si pe Eugen Badean pentru complicitate la luare de mita si complicitate dare de mita, s-a aratat intr-un comunicat de presa remis miercuri agentiei MEDIAFAX.

Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti.

#nita hidroelectrica, #DNA hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica