Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Departamentul pentru Energie se opune acordarii de bonusuri sefilor companiilor de stat

Departamentul pentru Energie se opune acordarii de bonusuri sefilor companiilor de stat


Departamentul pentru Energie nu este de acord cu marirea indemnizatiilor membrilor AGA Hidroelectrica, pentru ca ar fi "imoral", si nici cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz si Nuclearelectrica, ai caror sefi au venituri "suficiente pentru momentul actual".

In ceea ce priveste intentia conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizatiile pentru membrii Adunarii Generale a Actionarilor din data de 30 iulie 2014, reprezentantii Departamentului pentru Energie vor vota impotriva. Mi se pare imoral ca la o societate in insolventa, care face concedieri pentru eficientizare, sa vorbim despre cresterea indemnizatiilor membrilor AGA. Nu voi fi de acord niciodata cu o astfel de masura pentru o societate aflata in insolventa, asa cum este Hidroelectrica", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, intr-un comunicat.

Nicolescu spune ca nu este de acord nici cu acordarea conducerilor Romgaz si Nuclearelectrica de bonusuri in functie de evolutia la bursa a actiunilor.

Romgaz si Nuclearelectrica au programate pentru finalul lunii iulie AGA in care va fi supuse aprobarii actionarilor introducerea unor remuneratii variabile pentru Consiliile de Administratie si conducerile executive ale celor doua companii in functie de evolutia actiunilor la bursa.

Actiunile ambelor companii sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

"Mandatul pe care il voi da in calitate de ministru delegat pentru Energie (in cazul Romgaz si Nuclearelectrica - n.r.) va viza un vot de respingere. Consider ca este mult prea devreme sa putem vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru doua societati de stat ale caror conduceri au fost selectate in urma cu aproximativ un an. Conducerile ambelor societati au in prezent un nivel al veniturilor si stimulentelor pentru performanta suficient pentru momentul actual", a mai spus Nicolescu.

Toate cele trei companii mentionate sunt controlate de Departamentul pentru Energie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1086 ori