David (Hidroelectrica): trebuie pus accent pe regenerabile

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 18:09
1274 citiri
David (Hidroelectrica): trebuie pus accent pe regenerabile

Directorul general al producatorului de electricitate Hidroelectrica, Mihai David, a declarat vineri ca Europa intra intr-o noua era a energiei si ca trebuie pus accent pe energiile regenerabile, relateaza NewsIn.

"Declaratiile recente ale Comisarului European pentru Energie, Guenther Oettinger (care preciza ca sunt necesare investitii de circa 1.000 de miliarde euro in infrastructura energetica a Uniunii Europene pana in 2020, n.r.) arata dimensiunea reala a nevoii de investitii in sectorul energetic.

Avand in vedere ca pretul combustibului fosil o sa creasca, ajungem la concluzia ca trebuie sa ne concentram pe investitiile in energie regenerabila", a declarat Mihai David, intr-o intalnire cu presa, in judetul Caras-Severin.

Seful Hidroelectrica este totodata de parere ca energia este unul dintre putinii piloni pe care Romania ii are pentru reluarea cresterii economice, alaturi de agricultura.

Totodata, producatorul de electricitate vrea sa atinga un nivel al investitiilor de 2 miliarde lei in 2012, fata de o valoare de 1,5 miliarde in acest an.

Pentru 2011, bugetul de investitii nu a fost inca finalizat.

Compania a demarat vineri lucrarile la tronsonul final al aductiunii secundare Bistra - Lac Poiana Marului, din judetul Caras-Severin, investitia ridicandu-se la 100 milioane lei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#david, # hidroelectrica, # regenerabile , #stiri Hidroelectrica