Constantin Balasoiu va conduce Electra, iar Mihai David va administra Hidroenergetica

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 17:32
3012 citiri
Constantin Balasoiu va conduce Electra, iar Mihai David va administra Hidroenergetica

Directorul general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu, va conduce prima companie rezultata in urma reorganizarii sectorului energetic, Electra, iar directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, va administra cea de-a doua companie, Hidroenergetica, a anuntat Adriean Videanu, potrivit NewsIn.

Potrivit ministrului, obiectivul principal pe care il are este acela de a identifica ca valori de interes national resursele energetice de baza, carbune, uraniu, apa, gaze, titei, astfel incat sa asigure securitatea si independenta energetica a Romaniei.

"Avem nevoie de doua companii mari comparabile cu companiile energetice din zona, atat ca dimensiune, cat si ca structura in ceea ce inseamna productia de energie. Productia de energie din Romania astazi este una rigida", a mentionat Adriean Videanu.

Ministrul spune ca finalitatea acestui demers este acela de a valorifica resursele energetice de baza, asigurarea securitatii si independentei energetice, dar si asigurarea resurselor financiare pentru investitiile de care este nevoie, in ceea ce inseamna capacitatile de productie, "multe dintre ele invechite", dar si din punct de vedere al tranzactiei de energie.

"Finalmente, odata cu infiintarea celor doua companii, ceea ce se va comercializa pe piata libera este energia. Nu va mai fi energie hidro, energie, termo si energie nucleara, ci un mixt de energie, iar managementul celor doua companii isi vor face propria politica in conditii de competitie pe piata. Am avut in vedere ca si costul unitar actualizat sa fie similar pentru cele doua companii, pentru ca premisa competitiei sa fie una egala.

Intentionam sa cream prin parteneriatele publice private pe care Guvernul le va initia, fie ca vorbim de a doua centrala nucleara, fie ca vorbim de unitatile 3 si 4, care in acest moment sunt in executie, fie ca vorbim de a doua hidrocentrala pe Dunare, fie ca vorbim de Tarnita, care este in licitatie in momentul de fata.

Toate aceste investitii noi se vor face in parteneriat public privat, astfel incat cota celor doua companii sa scada si sa apara alaturi de competitia intre cele doua companii si competitia intre producatorii privati", a adaugat Videanu.

 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#companii, #conducere, #electra, #energie, #hidroenergetica, #investitii , #stiri Hidroelectrica