Borza, despre Hidroelectrica: Paradoxal, ne bucuram ca ramanem in insolventa

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 14:58
1751 citiri
Borza, despre Hidroelectrica: Paradoxal, ne bucuram ca ramanem in insolventa

Administratorul juduciar al Hidroelectrica, Remus Borza a declarat, intr-o interventie televizata, ca decizia instantei este una corecta si istorica, ea bucurand cei 500 de creditori ai companiei.

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind impotriva declansarii procedurii de insolventa la Hidroelectrica.

"Este o decizie corecta din punct de vedere juridic si istorica pentru ca ea creeaza premisele unei reorganizari de succes la Hidroelectrica. Este o miza enorma pentru ca vorbim de contracte care pot aduce miliarde de euro in conturile altor companii, decat ale Hidroelectrica", a spus Remus Borza, la Digi24.

Administratorul special al companiei a precizat ca decizia ii va bucura pe cei 500 de creditori ai companiei, intre care se gasesc 15 banci.

"Efectele sunt benefice in ceea ce priveste Hidroelectrica. Suntem intr-o situatie paradoxala: ajungem sa ne bucuram ca Hidroelectrica ramane in insolventa, atat noi cat si creditorii, printre care se gasesc 15 banci cu investitii de 17 milioane de euro. In total vorbim de 500 de creditori", a declarat Borza.

Borza a adaugat ca efectele procedurii de insolventa se vor vedea in cateva luni, cel mai important dintre ele fiind maximizarea veniturilor societatii.

Administratorul special a precizat ca Hidroelectrica va da publicitatii un raport detaliat cu investitiile pe care le-a facut compania in ultimii ani.

"Inca din prima zi de la deschiderea insolventei am transparentizat procedura avand in vedere miza acesteia: privatizarea unei companii de stat. Politica de investitii din ultimii 10 ani a fost sa dea 3,5 milioane de euro din care a castigat doar 150 de megawati noi", a adaugat Borza.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, recursul este ultima cale de atac prin care companiile pot contesta deschiderea procedurii de insolventa.

Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind au atacat cu recurs hotararea de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti la 20 iunie.

Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe la preturi mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#Borza insolventa Hidroelectrica, #Borza declaratii Hidroelectrica, #Borza recurs Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica