Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Borza, despre Hidroelectrica: Paradoxal, ne bucuram ca ramanem in insolventa

Borza, despre Hidroelectrica: Paradoxal, ne bucuram ca ramanem in insolventa


Administratorul juduciar al Hidroelectrica, Remus Borza a declarat, intr-o interventie televizata, ca decizia instantei este una corecta si istorica, ea bucurand cei 500 de creditori ai companiei.

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind impotriva declansarii procedurii de insolventa la Hidroelectrica.

"Este o decizie corecta din punct de vedere juridic si istorica pentru ca ea creeaza premisele unei reorganizari de succes la Hidroelectrica. Este o miza enorma pentru ca vorbim de contracte care pot aduce miliarde de euro in conturile altor companii, decat ale Hidroelectrica", a spus Remus Borza, la Digi24.

Administratorul special al companiei a precizat ca decizia ii va bucura pe cei 500 de creditori ai companiei, intre care se gasesc 15 banci.

"Efectele sunt benefice in ceea ce priveste Hidroelectrica. Suntem intr-o situatie paradoxala: ajungem sa ne bucuram ca Hidroelectrica ramane in insolventa, atat noi cat si creditorii, printre care se gasesc 15 banci cu investitii de 17 milioane de euro. In total vorbim de 500 de creditori", a declarat Borza.

Borza a adaugat ca efectele procedurii de insolventa se vor vedea in cateva luni, cel mai important dintre ele fiind maximizarea veniturilor societatii.

Administratorul special a precizat ca Hidroelectrica va da publicitatii un raport detaliat cu investitiile pe care le-a facut compania in ultimii ani.

"Inca din prima zi de la deschiderea insolventei am transparentizat procedura avand in vedere miza acesteia: privatizarea unei companii de stat. Politica de investitii din ultimii 10 ani a fost sa dea 3,5 milioane de euro din care a castigat doar 150 de megawati noi", a adaugat Borza.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, recursul este ultima cale de atac prin care companiile pot contesta deschiderea procedurii de insolventa.

Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind au atacat cu recurs hotararea de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti la 20 iunie.

Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe la preturi mici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1634 ori