Basescu: Mi-am folosit influenta sa-l scot din functie pe fostul director Hidroelectrica

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 00:01
1429 citiri
Basescu: Mi-am folosit influenta sa-l scot din functie pe fostul director Hidroelectrica

Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o emisiune ca si-a folosit influenta in Guvern pentru a-l schimba pe fostul director de la Hidroelectrica, Oprea Traian, precizand ca acesta a devenit director adjunct, iar in locul lui a fost numit Mihai David, sustinut de Sorin Ovidiu Vantu prin Mircea Geoana, scrie Mediafax.

"Il vedeam intr-o zi pe directorul de la Hidroelectrica, care nici mai mult, nici mai putin trantea niste minciuni de proportii printr-un studiou de televiziune.

L-am vazut intr-o reluare, noaptea, cum explica el ca «sigur, domne, trebuie sa vand acestor giganti externi ca sa-mi dea banii inainte».

Pai minciuna mai mare ca asta n-am auzit si nu stiu de ce domnul acela inca mai e director. Pai ce consumator mai mare gaseste el in exterior decat ALRO Slatina? Ce garantie de consum mai mare sa ai decat ALRO Slatina, Sidex Galati...iar ALRO traditional plateste energia inainte", a comenta tpresedintele Traian Basescu la B1Tv.

Intrebat de moderator daca nu observa faptul ca desi Adriean Videanu a incercat, nu a reusit sa schimbe acest director, presedintele a replicat: "Domnule, nu vine din eternitate. Vine de curand.

Pentru ca inainte a fost Oprea Traian si a trebuit sa rog ministrul Industriilor sa-l schimbe pe Oprea Traian, care facuse toate contractele cu baietii destepti, din ordinul lui Vosganian le-a prelungit si asa mai departe.

Si a fost schimbat in cele din urma, ganditi-va, pe influenta pe care eu o am asupra Guvernului, spunand: «Ma, schimbati odata directorul ala de la Hidroelectrica, care a si prelungit contractele cu baietii destepti si, de cate ori ceri contractele, spune ca sunt secrete ca si cum Hidroelectrica este mosia mamei lui si contractele sunt secrete».

Deci cu toata influenta politica pe care o am, in cele din urma am reusit sa fac sa fie schimbat domnul Oprea Traian. Domnule, a fost greu, pentru ca a disparut in spital si a ajuns foarte rau: e director adjunct".

Basescu a adaugat faptul ca Oprea Traian a fost inlocuit cu actualul director, Mihai David, care a fost sustinut de catre Mircea Geoana, potrivit spuselor presedintelui.


"Domnul David n-a mers mai departe sa spuna de la cine era indicatia, ca domnul Geoana nu avea idei in relatia cu puterea", a spus Basescu precizand apoi ca aceasta "indicatie" a fost a lui Sorin Ovidiu Vantu.


"Deci eu va asigur ca n-a fost ideea lui Mircea Geoana sa-l sustina pe David la Hidroelectrica. Deci sunt zone in care influenta presedintelui se opreste. Si eu n-am facut o influenta in detrimentul statului ci am vrut curatarea unui sector.


Iar acum baiatul asta sustinut de Mircea Geoana vine si ne explica el cum trebuie sa dea la Energy Holding sau stiu eu la ce alt baiat destept pentru ca trebuie numai de-astia mari de tot, de pe piata internationala, iar la piticul ALRO Slatina, care are mii de muncitori angajati, nu poate sa-i dea direct ca nu are doar un birou si un telefon, e ditamai uzina, care e capatul de productie la care se afla si Alum Tulcea", a mai spus presedintele.

 

#basescu, #david, #hidroelectrica, #mihai, #oprea, #traian , #stiri Hidroelectrica