Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANRE: Hidroelectrica va functiona in perioada derularii procedurii de insolventa

ANRE: Hidroelectrica va functiona in perioada derularii procedurii de insolventa


Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat, joi, printr-un comunicat, ca SC Hidroelectrica SA isi poate desfasura in continuare activitatea conform legii, cu toate ca Tribunalul Bucuresti a admis cererea societatii de intrare in insolventa.

"SC Hidroelectrica SA functioneaza conform legii, detinand autorizatii si licente pentru desfasurarea de activitati in sectorul energiei electrice. Din acest motiv, Autoritatea nu va suspenda si nu va retrage nicio autorizatie sau licenta detinuta de Hidroelectrica, pe parcursul derularii procedurii de insolventa, societatea avand toate drepturile pentru a-si desfasura in continuare activitatea, in conformitate cu prevederile Legii insolventei nr. 85/2006, cu completarile si modificarile ulterioare", se arata in comunicat.

Tribunalul Bucuresti a admis miercuri cererea Hidroelectrica de a intra in insolventa.

Compania si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012 iar, potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al societatii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolventa a Hidroelectrica nu urmareste falimentul sau nationalizarea societatii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichiditati.

Printre motivele care au generat aceasta hotarare se afla scaderea cifrei de afaceri cu 10% ca urmare a secetei prelungite de la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an si pierderile inregistrate de companie. In plus, fluxurile de numerar s-au redus cu 27% in acest an, iar datoriile cu termen scadent mai mare de 90 de zile au urcat la 470 milioane de lei. Pierderile financiare ale Hidroelectrica s-au majorat la 112 milioane de lei in primele cinci luni din acest an, fata de 121 milioane de lei in 2011.

Actionarii Hidroelectrica sunt statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 80,0561% din capital, si Fondul Proprietatea.

Compania asigura o treime din totalul cantitatii de energie produsa in Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1117 ori