Pret record: Hidroelectrica obtine 36 mil. de lei in urma licitatiilor pe OPCOM

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 15:00
1956 citiri
Pret record: Hidroelectrica obtine 36 mil. de lei in urma licitatiilor pe OPCOM

Energia vanduta de Hidroelectrica pe bursa administrata de OPCOM a atins pretul record de 239,11 lei/MWh, in cadrul licitatiilor organizate in zilele de 6 si 7 decembrie, compania obtinand venituri de 36 de milioane de lei, informeaza, vineri, Euro Insol, administratorul judiciar.

Au fost tranzactionate cu succes cinci pachete de energie, reprezentand o cantitate de 153 GWh, cumparatorii fiind Electrica Furnizare, GDF Suez si RE Power Generation.

Dupa ce Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a denuntat contractele bilaterale cu traderii, compania a realizat pe piata concurentiala venituri cu circa 37 de milioane de euro mai mari decat daca ar fi vandut aceeasi cantitate de energie catre traderi, cu pretul de 130 lei/MWh.

De la intrarea in insolventa, Hidroelectrica a contractat pe piata concurentiala PCCB-OPCOM 40 de pachete de energie, veniturile totale fiind de 379 de milioane de lei, respectiv circa 84,2 milioane de euro.

"Diferenta dintre pretul cu care Hidroelectrica vinde acum energia produsa si pretul din contractele bilaterale care au fost denuntate dupa intrarea in insolventa, se apropie de 110 lei/MWh si este posibil sa creasca, avand in vedere conditiile hidrologice prognozate pentru anul 2013.

Astfel, tranzactiile transparente, incheiate la preturile pe piata concurentiala, reduc semnificativ pierderile provocate Hidroelectrica de seceta prelungita, care are ca efect realizarea unei productii de energie de nici 12 TWh in 2012, fata de 17,6 TWh, cat este productia dintr-un an mediu hidrologic", a declarat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol.

#pret energie Hidroelectrica, #vanzare energie Hidroelectrica, #Hidroelectrica OPCOM , #Rezultate financiare