Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 42 milioane lei

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 10:28
1364 citiri
Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 42 milioane lei

Hidroelectrica a incheiat luna noiembrie cu un profit brut de 42 milioane lei, diminuand astfel pierderile de 247 milioane lei acumulate in primele zece luni ale anului si intrand intr-o zona de stabilitate financiara.

Acest rezultat se datoreaza masurilor de maximizare a veniturilor si de reducere a cheltuielilor de exploatare, implementate de catre administratorul judiciar, dupa intrarea societatii in insolventa, informeaza compania, printr-un comunicat citat de Agerpres.

"Hidroelectrica inregistra o pierdere de 202 milioane lei conform bilantului la 30 iunie 2012, iar pierderea aferenta primelor 11 luni este de 205 milioane lei, ceea ce inseamna stoparea declinului, in conditiile in care societatea s-a aflat in forta majora in perioada 1 august - 30 septembrie 2012, din cauza conditiilor hidrologice nefavorabile.

Estimarea veniturilor si cheltuielilor pentru luna decembrie 2012 arata un profit brut de circa. 40 milioane lei, astfel ca pierderea prognozata aferenta exercitiului financiar 2012 va fi diminuata pana la o valoare de aproximativ 165 milioane lei", a declarat reprezentantul EURO INSOL, Remus Borza, administrator judiciar al societatii.

Hidroelectrica a inregistrat la 30 noiembrie 2012 o cifra de afaceri de 2,19 miliarde lei (circa 481 milioane euro), in scadere cu circa 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere cauzata de seceta prelungita care a diminuat substantial volumul productiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit brut Hidroelectrica, #rezultate financiare Hidroelectrica, #reducere cheltuieli Hidroelectrica, #exploatare Hidroelectrica, #venituri Hidroelectrica , #Rezultate financiare