Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euro Insol: Profitul Hidroelectrica va creste de peste 50 de ori in 2013

Euro Insol: Profitul Hidroelectrica va creste de peste 50 de ori in 2013


Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, estimeaza ca aceasta companie va inregista un profit de 50 milioane de euro in 2013. Anul acesta in schimb, se estimeaza ca Hidroelectrica va anunta un profit mai mic decat cel din 2011, care a fost de un milion de euro.

Profitul Hidroelectrica de anul acesta este influenta de valoarea mare a costurilor de operare, a costurilor de exploatare si a investitiilor.

2012 este un an greu pentru Hidroelectrica, cu un minim istoric pe productie si o a doua activare a clauzei de forta majora, a spus reprezentantul administratorului judiciar al societatii, Remus Borza.

Hidroelectrica activeaza din nou clauza majora

Compania are de recuperat o pierdere de 30 milioane de lei in primul semestru, prima de acest fel din istoria Hidroelectrica.

In opinia acestuia, daca societatea va ramane in insolventa pana la 30 iunie 2013 si va fi fundamentata pe structuri sustenabile, poate atinge un profit de 50 de milioane de euro.

Acesta considera ca societatea isi poate maximiza veniturile prin denuntarea contractelor bilaterale, prin renegocierea la valori net superioare cu cel putin 70% fata de pretul actual, precum si prin vanzarea pe piata libera (Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale - PCCB CB sau Piata pentru Ziua Urmatoare - PZU) a cantitatilor dizlocate din contractele bilaterale.

Hidroelectrica are in prezent datorii de un miliard de euro si profituri nerealizate de 1,1 miliarde de euro in ultimii sase ani in contractele bilaterale si pe piata reglementata, inregistrand pentru prima data de la infiintare pierderi in primul semestru al anului.

Cifrele care au atras dezastrul la Hidroelectrica. Ce presupune reorganizarea

In luna august se estimeaza un minim istoric al productiei de doar 700 GWh, fata de o medie a ultimilor 10 ani de 1.100 GWh.

Tot pentru prima data, ponderea productiei livrate pe piata reglementata ajunge la 50% din productia realizata, in conditiile in care pretul de 71 lei/MWh, platit de ANRE, este sub pretul de cost, de 125 lei MWh, cu efecte negative asupra indicatorilor financiari ai societatii.

Hidroelectrica: Consumatorii industriali sa migreze pe piata concurentiala

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1433 ori