Toti directorii Hidroelectrica au fost revocati din functie

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 14:49
2471 citiri
Toti directorii Hidroelectrica au fost revocati din functie

Toti directorii din Hidroelectrica au fost revocati din functie, iar postul de director general urmeaza sa fie ocupat in urma unui concurs, a anuntat reprezentantul administratorului judiciar al producatorului de energie, Remus Borza.

"Din executivul Hidroelectrica au fost decimate doua clanuri", a afirmat Borza, intr-o conferinta de presa, fara sa dea detalii.

El a afirmat ca de rezultatele proaste ale unei companii, conducerea este cea care trebuie sa raspunda si ca fostii directori Hidroelectrica, numiti pe criterii politice, se vor putea inscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

"De specialisti ce sunt (au fost revocati, n.r.). Este o vorba in popor - pestele de la cap se impute(...) Cand o companie merge prost, conducerea trebuie sa-si asume, nu angajatii si nici poporul roman. Acei directori au fost numiti pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea sa isi demonstreze competentele la concurs", a spus Borza.

Euro Insol a externalizat serviciile de atesare psihologica si de medicina a muncii din companie, iar persoanele disponibilizate provin din departamentele IT, resurse umane si financiar contabil.

"Cat timp Euro Insol va fi administratorul judiciar al Hidroelectrica nu va pleca niciun om din exploatare. Noi nu am cerut niciunui director ce oameni sa fie disponibilizati. Responsabilitatea disponibilizarilor apartine directorilor de sucursale", a adaugat Borza.

El a afirmat ca Hidroelectrica poate iesi din insolventa la 26 iunie.

"Din punct de vedere financiar, compania este pregatita sa iasa din insolventa in iunie", a spus Borza.

Fostul director general al companiei Stefan Gheorghe a preluat functia de director adjunct. Contactat de Mediafax, Gheorghe a declarat ca va participa la concursul pentru ocuparea postului de director general.

El a comentat modificarile aduse conducerii Hidroelectrica spunand ca se incearca o "repozitionare" a personalului companiei.

"Vrem sa repozitionam pe toata lumea. Este o situatie care incepe de sus in jos", a spus el.

Totodata, administratorul judiciar al Hidroelectrica a semnat miercuri preavize de concediere pentru 154 de salariati ai companiei de stat si a redus alte 161 de posturi care erau vacante. Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut.

Masuri draconice, pentru profit

Noua organigrama a companiei Hidroelectrica reduce numarul directorilor de la 79 la 57 iar cei 22 de directori care au primit preavizele de concediere incepand cu data de 17 ianuarie platesc pentru intrarea societatii in insolventa.

Hidroelectrica va concedia 500 de angajati (20% din totalul personalului) din cele 8 Hidroserv-uri pana la 30 iunie, pentru eficientizarea activitatii.

In plus, Borza a adaugat ca Hidroelectrica are in plan fuziunea celor opt Hidroserv-uri intr-o singura entitate, pana la 28 februarie 2013.

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, estimeaza ca producatorul de electricitate va trece pe profit in acest an, cu un castig de 430 milioane de lei, dupa pierderi de 170 milioane de lei anul trecut.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, a adaugat ca productia de energie estimata pentru acest an este de 13 TWh, fata de 11,8 TWh anul trecut, in timp ce veniturile Hidroelectrica sunt estimate sa ajunga la 2,7 miliarde de lei, de la 2,3 miliarde de lei in 2012.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#revocare directori Hidroelectrica, #directori Hidroelectrica, #revocare conducere Hidroelectrica , #Management