Remus Borza: Intre 100 si 150 de angajati ai Hidroelectrica vor fi disponibilizati dupa Paste

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 09:34
2534 citiri
Remus Borza: Intre 100 si 150 de angajati ai Hidroelectrica vor fi disponibilizati dupa Paste
Remus Borza, administratorul judiciar Hidroelectrica

Administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza a anuntat, vineri, la Sibiu, ca, imediat dupa Paste, intre 100 si 150 de angajati ai societatii din sectorul TESA vor fi disponibilizati, acestia primind intre cinci si 12 salarii compensatorii.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca intre 100 si 150 de angajati ai societatii vor fi disponibilizati, imediat dupa Paste, serviciile din care provin fiind "supradimensionate", lucru pe care il considera "inadmisibil".

"Procesul de disponibilizare la Hidroelectrica va continua. Va urma un val doi de disponibilizari, dupa Pasti. Administratorul judiciar va incerca sa corecteze acele erori ale directorilor din primul val pentru ca, in continuare, pe anumite paliere si in special din zona TESA, sunt servicii supradimensionate. Si ma refer aici la financiar-contabilitate, resurse umane sau IT. In continuare, ponderea TESA in numarul de salariati este de circa 33 la suta, ceea ce, din punctul meu de vedere, este inadmisibil", a afirmat Remus Borza.

Intrebat daca personalul disponibilizat dupa Paste va fi si din alte structuri, in afara de TESA, Borza a negat.

"Am garantat locurile de munca pe zona exploatare, direct productiv", a afirmat el.

Cum se fac disponibilizarile

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca exista niste criterii pe baza carora se fac disponibilizarile, criterii agreate de catre sindicalistii din societate.

"Ultimul venit, primul plecat. Abateri la normele de munca, gradul de incarcare pe respectivul salariat si pe serviciul din care face parte, atributiile concrete aferente fiecarui serviciu sau directie. Avem in continuare 186 de salariati la contabilitate si nu suntem o firma de audit, avem peste o suta la personal, peste 130 la IT. Este o supradimensionare cat se poate de evidenta si este, de asemenea, si o supra-remunerare a personalului TESA", a declarat Borza.

Angajatii disponibilizati vor primi intre cinci si 12 salarii compensatorii

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a precizat ca vor exista si alte disponibilizari, insa data exacta a acestora nu a fost stabilita.

Borza a afirmat ca vor mai pleca circa cinci sute de oameni de la Hidroserv-uri, odata cu eficientizarea si tehnologizarea acestora, etapa care va avea loc in perioada urmatoare, dar si aproximativ trei sute de angajati de la microhidrocentrale, odata cu vanzarea acestora, proces care va debuta in vara.

Potrivit sursei citate, cinci dintre sucursalele Hidroelectrica vor fi comasate, prin aceasta actiune mai fiind disponibilizate aproximativ doua sute de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#angajati Hidroelectrica, #concedieri Hidroelectrica , #Management